Våre tjenester

Å male eller ikke male

Våre håndverkere liker å male, og har lang erfaring med å behandle alle typer overflater. De dyktige håndverkere våre er trygge på malerteknikker, lakkering og tapetsering og tar totalansvar for små og store oppussingsarbeider, Vi vet dessuten at det beste sluttresultatet også skal fungere over tid. Kvalitetsmessig gode løsninger med lang levetid er bærekraftifg både for miljø og økonomi. Det å ivareta og vedlikeholde det vi allerede har er noe av det mest miljøvennlige vi kan gjøre. Håndverkerne våre har øye for detaljer, og et felles ønske om å forstå kundenes forventninger.

En god malejobb avhenger ikke bare av kvaliteten på selve malingen, men også av kvaliteten på forarbeidet, og ikke minst; personen som skal utføre jobben. 

Et baderom skal vare i mange år

Våre håndverkere har lang erfaring med å pusse opp bad og våtrom. Vi vet hvilke teknikker, krav og normer som gjelder, for at arbeide utføres på en riktig og forsvarlig måte. Et baderom skal være funksjonelt, praktisk og vare i mange år. Det er ikke sikkert du trenger å rive alt for å få et våtrom du kommer til å bli svært fornøyd med. Stikkordet for oppussing av våtrom er godt forarbeid. Det aller viktigste er at rommet er fullstendig vanntett, og at det tåler bruken det er tiltenkt.

Til badet finnes mange gode valg. Flis, gulvbelegg og baderomspanel kan være løsninger som ikke sprenger hele oppussingsbudsjettet. Vi tar gjerne en befaring hos deg, slik at vi på best mulig måte kan gi deg råd videre med fargevalg, budsjett og andre håndverksmessige interiørvalg.

Oppussing av våtrom er noe vi er svært dyktige på. Vi vet dessuten at det beste sluttresultatet også skal fungere over tid.

Ett steg av gangen

Du skal ikke kimse av et godt gulv, det gjør i hvert fall ikke vi. Gulvet utgjør en stor del av helhetsinntrykket i hjemmet ditt, og du tilbringer tross alt mye tid på det, både gående og stående. Ett steg hitover, tre steg ditover, og tilbake igjen. Vi opplever nå at stadig flere baserer valg av gulv både på form og funksjon, og derfor har blant annet vegg-til-vegg-tepper fått en god oppsving de siste årene. Med teppe på gulvet slipper man kalde føtter, og gode kvaliteter sørger for at du også får et gulv som holder seg godt, selv over tid. Vegg-til-vegg-tepper demper dessuten lyd, og gir en lun og komfortabel helhetsfølelse i alle rom. Gulvbelegg finnes så klart i utallige varianter, det samme gjelder også for flis. Det er også verdt å nevne at håndverkerne våre kan mer enn å bare legge pene gulv – de er også møysommelige gulvslipere og vet godt hva som skal til for å behandle og vedlikeholde gamle tregulv.

I butikken vår på Kalstad har du mulighet til å bla deg gjennom et hav av muligheter. Gulvbelegg og tepper i alle tenkelige kvaliteter er nøye arkivert og klare for vurdering.

Vedlikehold i kystklima krever kunnskap

I en værhard skjærgård er det viktig med utvendig vedlikehold. Her gjelder det å benytte seg av tradisjonskunnskapen håndverkerne innehar. Vi har god lokalkunnskap og høy kompetanse på tradisjonelt vedlikehold av fasader og andre bygningskomponenter, og dette kan spare deg for unødvendige oppussingsintervaller, og ikke minst forlenge levetiden til huset ditt. Vi er i tillegg opptatt av å bevare og vedlikeholde gamle bygg, og ønsker derfor å være tradisjonsbærere gjennom å videreføre gamle teknikker til nye generasjoner, som en viktig del av kulturvernet. Tidligere generasjoner av håndverkere laget ting som nå er blitt mange hundre år gamle, og dette er noe vi også forsøker å etterstrebe. Med fokus på tradisjonshåndverk opprettholder vi en høy kompetanse også innen moderne malerteknikker, og på denne måten kan vi dra nytte av det beste fra flere epoker.

Vi ser også at dette er den mest miljøvennlige måten å vedlikeholde bygg på. Ofte ser vi at vi kan redde mye som blir skiftet ut, så vi anbefaler derfor å kontakte oss tidlig i prosessen slik at vi får kartlagt omfanget så raskt som mulig. Våre dyktige håndverkere tar totalansvar for å utføre små og store utbedringer på hus og hytte. Gjennom hele året reiser vi rundt i Kragerøs skjærgård for å utføre vedlikeholdsarbeid og befaringer.

Behandling og vedlikehold av fasader og installasjoner i kystnære strøk krever at man vet mye om materialene og dets egenskaper. Rune Brekka Malerfirma er lommekjent i skjærgården, og innehar kunnskapen som trengs for å bevare bygningsmassen som står der.